Edellisissä artikkeleissa käsiteltiin toisen asteen yhtälöitä, joiden Galois’n ryhmät eivät olleet järin mielenkiintoisia. Sen sijaan kolmannen asteen yhtälöillä on jo aavistuksen verran enemmän vaihtelua, koska rationaalikertoimisten yhtälöiden Galois’n ryhmä voi olla joko 6 jäsenen kolmen alkion permutaatioryhmä tai sen normaalialiryhmä , joka on isomorfinen syklisen ryhmän kanssa. Lisäksi tekijäryhmä on isomorfinen toisen asteen yhtälöistä tutun ryhmän kanssa.
On osoitettu, että sykliset ryhmät vastaavat tietynlaisia juurenottoja niin, että alkion syklinen ryhmä ’ratkeaa’ aina sopivallla :s juurten summalla. Jos siis kolmannen asteen Galois’n ryhmä on , niin se ratkeaa pelkillä rationaalisten lausekkeiden kuutiojuurten otoilla ja jos taas monimutkaisempi , niin vaatii sitä, että ennen kuutiojuuria käytetään sopivaa neliöjuuriin perustuvaa rationaalilukujen lauseketta. Voidaan yleisesti osoittaa, :n kaikki kolme juurta ovat:
missä ja . Mitä ovat , ja ? Tämä on mahdollista ratkaista useillakin tavoilla, mutta käytetään klassista menetelmää, jossa sijoituksella kolmannen asteen yhtälöstä saadaan häviämään toisen asteen termi ja yhtälö yksinkertaistuu muotoon . Tämän juuret ovat yksinkertaisempaa muotoa:
jossa kuutiojuurten kanssa summattava rationaaliluku on hävinnyt, joten riittää olettaa, että olisi kahden kuutiojuuren summa . Luonnollisesti halutut kuutiojuurten juurrettavat ovat nyt ja , jotka joko ovat rationaalilukuja tai toisen asteen yhtälön juuria riippuen Galois’n ryhmästä. Lasketaan:
, eli termejä järjestämällä:
.
Tämä lauseke häviää ainakin silloin, jos sekä että , jolloin ja ensinmainittu yhtälö muuttuu muotoon . Kertomalla tämä :lla ja merkitsemällä , saadaan toista astetta oleva resolventtiyhtälö
joka on juuri se toisen asteen yhtälö, joka tarvitaan osuuden selvittämiseen ennen kuin päästään ottamaan kuutiojuuria.